Deel deze pagina

Peer2Peer

samen leren, samen groeien

Herfstdraden in het curriculaire spinnenweb

De Curriculumspiegel 2017 van het SLO is uit! Vierhonderd blije bladzijden liggen zwaarlijvig en sexy op mijn bureau te wachten tot ik genoeg moed heb verzameld om aan deze dikke pil te beginnen. Veel zoet, hoop ik en maar weinig bitter. Pillen kunnen immer behoorlijk verschillend uitvallen en zelfs voor zoet moet je tegenwoordig oppassen.

Lees meer

Paddentrek 2017

Het is weer het seizoen van de formatie. Fractieleiders en Kamervoorzitters melden zich om beurten alleen of in een gewillig glimlachend groepje bij verkenner en informateur Edith Schippers. Samen op weg naar een nieuw kabinet. In de slagschaduw van de sleep landelijke politici beweegt ook een gestage stroom van lobbyisten in haar richting: live, per brief, via app, twitter of mail. Het is weer het seizoen van de paddentrek.

Lees meer

Pivoteren

Pivoteren ‘Sinds ik een rol als peer coach heb, heb ik weer meer plezier in school’. Sharon, leerling van het Vellesan College in IJmuiden straalt ervan. Ze is een van…

Lees meer

Peer2Peer op televisie

Scholier als buddy voor een vluchteling Een scholier als buddy voor een vluchteling. Het is het idee achter een pilot op verschillende scholen. De bedoeling is jonge asielzoekers die onderwijs…

Lees meer

Van twee kanten

Van twee kanten Breuklijnen. In de geologie heten die, wetenschappelijk verantwoord omschreven: ‘discontinue zones in gesteente waarlangs verzet heeft plaats gevonden’. Wikipedia heeft het al gauw over aardplaten en teknotiek.…

Lees meer

Nieuwe Energie

Nieuwe Energie Sinds een aantal weken heb ik een nieuwe liefde. Normaal ontstaan die tijdens broeierige zomernachten. Mijn nieuwe liefde ontstond in september, op een website. Mijn nieuwe liefde heet…

Lees meer

Ik had een droom

Ik had een droom Het overkwam mij afgelopen week. Midden in de nacht schrok ik wakker na een bijzondere droom. Ik lag voor een kleine ingreep op de operatietafel en…

Lees meer

De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen Wie kent deze slogan niet. Als banner hangt hij boven de rijbaan naast mijn straat. Een waarschuwing aan verkeersdeelnemers dat scholieren zich weer in het…

Lees meer

Adnan en de KPN winkel

Adnan en de KPN winkel Zoonlief heeft naast zijn studie een deeltijdbaan in een van de KPN winkels. Hij heeft er veel schik in en komt regelmatig met verhalen thuis…

Lees meer